ID BK1037
Street Jánská
District, city Brno-město, Brno
Area 59 m2
Floor 1st floor (lift)
Furnished Fully
Status Not available
Energy class F
Price 4 990 000 CZK (∼204 634 €)
+ Commission
0 CZK (+ 21% VAT)

Description

Summary

PRODÁNO

Elegance a výjimečnost, to vše přinesla rekonstrukce Rezidence Blum. Krásné byty a ateliéry se nacházejí v historickém centru Brna. Přímo v pulzujícím srdci moravské metropole tak můžete najít skutečnou oázu klidu. Lokalita domu dokonale splňuje nároky pro aktivní život ve městě. Ponořte se do atmosféry velkoměsta a současně využijte klidné zázemí a historický nádech funkcionalismu, které tato nemovitost poskytuje.

Location

Jedná se o investici do neopakovatelné lokality. Původních historických budov s kompletně zrekonstruovanými interiéry je v centru města omezené množství. 

Rezidence Blum se nachází na pěší zóně ulice Jánská, jen pár kroků od náměstí Svobody a dalších přilehlých ulic, kde se odehrává veškeré dění města a odkud do pěti minut dojdete téměř kamkoli, například do těch nejlepších brněnských kavárnen a restaurací, nákupních pasáží, posiloven, wellness, divadla Reduta a Mahenova divadla, na městskou hromadnou dopravu, poštu či do bankomatu. Pokud si budete chtít udělat procházku nebo rádi běháte, park pod Špilberkem je jen 5 minut daleko.


Layout

Byt č. 203 o dispozici 1+kk se nachází ve 2. NP a má vnitřní velikost 30,7 m2. Dominantou tohoto bytu je terasa o velikosti 28,3 m2 orientovaná do vnitrobloku. Od ostatních teras je odělena květináči se zelení. Terasa je vysypána kačírkem, na němž je vybudována dřevoplastová podesta. Celková velikost bytu je tedy 59 m2. Nemovitost je kompletně vybavená. Nábytek a kuchyňská linka včetně spotřebičů jsou součástí prodeje. Koupelna je vybavena sprchovým koutem, toaletou, umyvadlem a zrcadlem. Byt má vybudováno stropní chladící zařízení a samozřejmostí je zvonek s kamerou. Dřevěná okna jsou deset let po výměně. Vytápění je centrální. Díky kompletnímu vybavení, které je v ceně, se můžete ihned nastěhovat. Seznam nábytku vám poskytneme na vyžádání. V tuto chvíli je v bytě instalován nábytek a kuchyňská linka včetně spotřebičů. Nábytek na fotografiích je tedy pouze ilustrativní. 

Facilities

Samotná funkcionalistická Rezidence Blum byla postavena ve 30. letech 20. století a na jejím návrhu se podílel architekt Blum, podle kterého je rezidence nazvána. Tato budova je podle Brněnského architektonického manuálu označována za jednu z architektonicky nejhodnotnějších funkcionalistických staveb v historickém jádru města Brna. Celý interiér domu byl zrekonstruován a vznikly zde byty, ateliéry a komerční interiéry, které poskytují jedinečné místo pro život s reprezentativními vstupními prostory a obklady imitujícími mramor. Výtah je samozřejmostí. Prvky funkcionalismu však byly zachovány, a tak mají díky původním luxferům chodby dostatek světla a i okna, která se měnila před deseti lety, mají zachovaný původní tvar. K bytu je možné dokoupit si sklep.

Ve vnitrobloku, kam směřují okna prodávaných bytů a ateliérů, je vysázena vzrostlá sakura, která tvoří v letních měsících příjemné klima a zútulňuje zastavěný vnitroblok. Protější dům je budova současné České spořitelny, díky čemuž nebudete mít během odpoledních hodin a víkendů žádné sousedy. 


Price

Máte zájem tuto nemovitost koupit jako investiční? Během procesu prodeje vám zajistíme i nájemníka. Pokud se o správu tohoto bytu nechcete starat a toužíte jen inkasovat peníze, svěřte tuto nemovitost do našich rukou. Díky naší české a především zahraniční klientele dokážeme byty rychle pronajmout. 

V ceně je již zahrnuta provize. Rezervační poplatek je ve výši 230.000,- a započítává se do kupní ceny.


Your consultant

Kateřina Stehnová Strašáková
  • Kateřina Stehnová Strašáková
  • Czech
  • +420 770 665 333
  • katerina.stehnova@foreigners.cz